Možná jste na tom stejně jako my, možná jste na tom lépe. Možná nesedíte každý večer lehce bezradně před televizí a frustrovaně nepřepínáte z Netflixu na HBO a z videotéky na videotéku, abyste našli ten správný film na večer.

Pro případ, že byste byli přece jen ve stejné skupině, máme pro vás něco, co ušetří čas – tip na film na dnešní večer. Nečekejte rozvitá doporučení filmových kritiků, ale ryze osobní tipy od členů redakce Forbes.cz.

Další trojici filmů si pro vás připravil redaktor Robert Sattler.

La cara oculta / The Hidden face
(Amazon Prime, 95 minut, 2011)

Podezřívali jste někdy svůj protějšek z nevěry? A jak jste reagovali? Hlavní představitelka kolumbijského snímku La cara oculta přišla s nápaditým plánem, jak si ověřit, jestli na ní jejímu příteli nadále záleží a zdali by litoval jejího odchodu. Udělala však zásadní chybu. Film se první půlhodinu sice docela táhne, vzápětí ale děj nabere neuvěřitelný spád. Thrillerový příběh si získá i ty, kdo obvykle tomuhle žánru příliš neholdují.

Oko bere
(Netflix, 122 minut, 2008)

Karta šťastná, večeře slastná. Odpůrci hazardu tohle americké drama s Kevinem Spaceym a Kate Bosworth patrně příliš nezaujme. Pro milovníky adrenalinu, matematiky a statistiky je to ovšem povinnost. Ač se děj může zdát prvoplánový, nabídne pár nečekaných zvratů včetně povedené tečky, po níž se spokojeně uculíte, že hlavní postava po všech těžkostech dosáhla svého. Kromě toho film dokresluje skvělý hudební podklad od interpretů jako Rolling Stones, MGMT či Peter Bjorn and John.

Dokonalý trik
(HBO GOAmazon Prime, 130 minut, 2006)

Kouzla neexistují, jsou to jen triky, slýchávám odmala. Přesto ve mně, pakliže jsou perfektně provedeny, vyvolávají pocit úžasu. Podobně jako snímek Christophera Nolana, který proti sobě postavil kouzelníky Hugha Jackmana s Christianem Baleem a vedle boje o čest je nechal soupeřit i o přízeň mladé Scarlett Johansson. Navíc za dohledu Michaela Caina a Davida Bowieho.