Rumunská firma Bittnet získá 35 procent v tuzemské softwarové společnosti Servodata. Cílem obou společností je posílení tržní pozice v regionu střední a východní Evropy, ale také meziroční růst obratu alespoň o 20 procent. V tiskové zprávě to dnes uvedla mateřská společnost Moore Czech Republic, které v Servodatech zůstane 65procentní podíl. Cenu neuvedla.

Plánovaný strategický vstup do české společnosti bude pro rumunskou skupinu zároveň první přeshraniční transakcí. Servodata i Bittnet se zaměřují zejména na vývoj a  implementaci technologické infrastruktury, IT poradenství či  kyberbezpečnost.

„Skupina Bittnet má silnou vizi evropské expanze, která je nám blízká. Věříme, že spojení našich dvou entit urychlí plánované aktivity v oblastech, jako je kybernetická bezpečnost, robotické zpracování dat a využívání umělé inteligence. Spojení zároveň rozšíří naši geografickou přítomnost,“ uvedl Petr Kymlička ze skupiny Moore Czech Republic.

Mezi klíčové oblasti zaměření skupiny Servodata patří návrh, implementace a podpora technologické infrastruktury, IT poradenství a podpůrné služby, včetně komplexního outsourcingu IT služeb. V oblasti vývoje se skupina zaměřuje především na řešení obchodních procesů a portálových řešení. V poslední době společnost významně investovala v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Bittnet se zaměřuje na oblasti IT řešení a IT školení v Rumunsku i v zahraničí. Patří do ní společnosti specializující se na poskytování transformačních tréninkových a poradenských programů, integraci cloudových řešení nebo na kybernetickou bezpečnost.