Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Pečená ryba s originální kořenící směsí chutná skvěle sama o sobě. Když ji však zabalíte do tortilly s pár jednoduchými doplňky, stane se z ní ještě větší lahoda. A platí to i v případě, kdy tresku vyměníte za jiné druhy bělomasých ryb. Řekněte sami, zdá se vám spojení lehce nasládlé smažené cibulky, delikátního masa, křupavého salátu, pikantní omáčky a aromatického koriandru málo? Kdepak! Malé jsou v tomto případě jen placky, do kterých je skvělá náplň zabalená. Tacos díky tomu padnou skvěle do ruky.

Rybí tacos s pečenou treskou a kysanou smetanou

Na 6 malých tacos potřebujete:

  • 350 g tresky bez kůže
  • Citron
  • Sůl
  • Olivový olej

Kořenící směs:

  • 2 lžíce smažené cibulky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté uzené papriky

Omáčka:

  • 150 g zakysané smetany
  • ½ až 1 lžička červeného tabasca
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

K podávání:

  • 6 minitortill
  • Ledový salát
  • Salát radichio
  • Jarní cibulka
  • Olivový olej
  • Limetka
  • Sůl
  • Koriandr

Postup

  1. Tresku pokapejte citronem a ze všech stran osolte. Položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce zakápněte olivovým olejem.
  2. Rozmixujte smaženou cibulku najemno. Promíchejte se sušeným česnekem, kmínem a uzenou paprikou. Směsí posypejte rybu – šetřit nemusíte, přesto vám pravděpodobně nějaká směs zbude. Uložte ji do uzavíratelné krabičky nebo skleničky a použijte příště. Vložte rybu do trouby vyhřáté na 190 °C (horkovzduch) a pečte asi 15 minut (podle výšky filetu). Po upečení rybu natrhejte na menší kusy.
  3. Prošlehejte ingredience na dip.
  4. Tortilly krátce opečte na pánvi jednu po druhé.
  5. Saláty nakrájejte na nudličky. Pár cibulek nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte saláty – zhruba po dvou hrstech od každého – s cibulkou. Zakápněte jen lehce olivovým olejem a limetkou. Osolte a promíchejte.
  6. Na tortilly rozprostřete přiměřené množství salátu. Obložte pečenou rybou a pokapejte omáčkou. Nakonec posypejte koriandrem.