Klasika zdravěji. Celozrnné tvarohové knedlíčky potěší složením i sofistikovanou chutí
Jaká je pravděpodobnost, že vám během jahodové sezony proklouznou ovocné knedlíky mezi prsty? Mizivá! Snad jedině v případě, že vám nezapadají do racionálního jídelníčku. Proto přinášíme jednoduché řešení pro hřešení všem, co se zkrátka nechtějí vzdát svých hodnot, a přitom by si s chutí nějaký ten knedlíček na talíř přivalili. Celozrnná alternativa tvarohových knedlíčků s jahodami je nejen bohatá na živiny z kvalitních zdrojů, ale překvapí i delikátní a sofistikovanou chutí, kterou do pokrmu vnáší růžový pepř s meduňkou. Tu můžete aplikovat i na
Celozrnnou mouku nasypejte do mísy. Přidejte tvaroh, vejce a máslo. Zpracujte těsto, zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.
Do širšího hrnce dejte vařit vodu na knedlíčky. Podsypejte si pracovní plochu lehce moukou a z těsta odtrhávejte kousky těsta (cca 15 g). Pomoučenými dlaněmi vyvalujte kulaté nočky a pokládejte je na pracovní plochu. Těsto vyjde na cca 18 kousků.
Knedlíčky vložte do lehce osolené vroucí vody. Vařte 6 minut. Vyndejte děrovanou naběračkou na talíř. Pokud se chcete vyvarovat lehkého okorání, promíchejte opatrně knedlíčky s trochou kokosového tuku nebo másla.
Na omáčku promixujte řecký jogurt s jahodami a podle potřeby doslaďte.
Na talíř nalijte část omáčky a naservírujte na ni knedlíčky. Jahody nakrájejte na menší kusy a přidejte na talíř. Nakonec posypejte tlučeným růžovým pepřem, lístky meduňky a nadrobno nasekanými mandlemi.