Březnové číslo Forbesu je plné podnikatelů. A dokonce EY podnikatelů roku! Vítěz letošního ročníku Sotirios Zavalianis, příběh jeho i všech dalších finalistů a spousta další silné podnikatelské inspirace. Velká porce je jí rovnou na titulní straně: Ondřeje Kaniu celý život všichni podceňují. Po úspěchu ve školství si ale myslí na další velký zářez. Tentokrát jím má být fotbal. A řekne […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Když chcete vědět, jak chutná nebeská mana, upečte si toto tradiční židovské pečivo, protože právě to má být připomínkou, jak Židům při putování z Egypta padala z nebe. Tradičně se dodnes peče v předvečer Šábesu. Chuťově připomíná nadýchanější vánočku a sype se nejčastěji sezamovými semínky. Dnešní recept je její mini snídaňovou verzí.
Když chcete vědět, jak chutná nebeská mana, upečte si toto tradiční židovské pečivo, protože právě to má být připomínkou, jak Židům při putování z Egypta padala z nebe. Tradičně se dodnes peče v předvečer Šábesu. Chuťově připomíná nadýchanější vánočku a sype se nejčastěji sezamovými semínky. Dnešní recept je její mini snídaňovou verzí. Židovské kynuté pečivo challah Na 8 až 10 […]
S tímto výborným slaným koláčem je to podobné jako s naší velikonoční nádivkou. Existuje nespočet variant, receptů a postupů, každá rodina má ten svůj, nejlepší! V žádném ale nechybí vejce, špenát a smetanový sýr. Těsto můžete připravit jednoduché křehké nebo použít listové. Po barevném velikonočním koláči Cassata můžete vyzkoušet i další jarní specialitu ze slunné Itálie. Torta pasqualina – slaný […]
Dvojctihodné koláče mají původ na Moravě a charakteristické jsou právě dvojí náplní, tedy dvojí ctí. Uvnitř jsou bohatě plněné tvarohem a navrch nejčastěji povidly a drobenkou. Vláčnost těstu dodává máslo a sádlo, původně dokonce husí! To sice není nutnost, pokud chcete, můžete sádlo nahradit stejným množstvím másla, ale sádlo na chuti nepoznáte a těstu dodává křehkost. Po tradičních českých buchtách […]
Červená čočka, to je královna luštěnin! Tato superpotravina má plno neoddiskutovatelných plus. Mimo to, že je plná vitaminů, minerálů a bílkovin, skvěle chutná a je rychlá na přípravu, oceníte i její univerzálnost. Připravíte z ní například tortilly, chléb, krémové kari, jednoduchou polévku, ale i sekanou! Dnes nás čekají těstoviny, jejichž příprava je jednodušší, než se zdá. Domácí těstoviny z červené čočky […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!