Březnové číslo Forbesu je plné podnikatelů. A dokonce EY podnikatelů roku! Vítěz letošního ročníku Sotirios Zavalianis, příběh jeho i všech dalších finalistů a spousta další silné podnikatelské inspirace. Velká porce je jí rovnou na titulní straně: Ondřeje Kaniu celý život všichni podceňují. Po úspěchu ve školství si ale myslí na další velký zářez. Tentokrát jím má být fotbal. A řekne […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Čím známější a globálnější recept, tím – logicky – více je variant jeho přípravy. O Beef Stroganoff to platí jednoznačně. Základem každého postupu je ale rychlá příprava, kvalitní maso a žampiony. Jednotlivé recepty se pak liší použitím alkoholu, hořčice nebo rajského protlaku… Viděla jsem i flambovanou variantu nebo recept, kdy se flank steak opekl klasicky na grilu a na žampionovou omáčku se nakrájel až při podávání.
Čím známější a globálnější recept, tím – logicky – více je variant jeho přípravy. O Beef Stroganoff to platí jednoznačně. Základem každého postupu je ale rychlá příprava, kvalitní maso a žampiony. Jednotlivé recepty se pak liší použitím alkoholu, hořčice nebo rajského protlaku… Viděla jsem i flambovanou variantu nebo recept, kdy se flank steak opekl klasicky na grilu a na žampionovou […]
S tímto výborným slaným koláčem je to podobné jako s naší velikonoční nádivkou. Existuje nespočet variant, receptů a postupů, každá rodina má ten svůj, nejlepší! V žádném ale nechybí vejce, špenát a smetanový sýr. Těsto můžete připravit jednoduché křehké nebo použít listové. Po barevném velikonočním koláči Cassata můžete vyzkoušet i další jarní specialitu ze slunné Itálie. Torta pasqualina – slaný […]
Dvojctihodné koláče mají původ na Moravě a charakteristické jsou právě dvojí náplní, tedy dvojí ctí. Uvnitř jsou bohatě plněné tvarohem a navrch nejčastěji povidly a drobenkou. Vláčnost těstu dodává máslo a sádlo, původně dokonce husí! To sice není nutnost, pokud chcete, můžete sádlo nahradit stejným množstvím másla, ale sádlo na chuti nepoznáte a těstu dodává křehkost. Po tradičních českých buchtách […]
Červená čočka, to je královna luštěnin! Tato superpotravina má plno neoddiskutovatelných plus. Mimo to, že je plná vitaminů, minerálů a bílkovin, skvěle chutná a je rychlá na přípravu, oceníte i její univerzálnost. Připravíte z ní například tortilly, chléb, krémové kari, jednoduchou polévku, ale i sekanou! Dnes nás čekají těstoviny, jejichž příprava je jednodušší, než se zdá. Domácí těstoviny z červené čočky […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!