I rychlý chleba k večeři může mít podobu, která vás potěší víc než lecjaké vyvařování (natož polotovary!). Zapečený sendvič s tuňákovým salátem, rozteklým sýrem a zeleninou je nutričně poměrně vyvážené, a přitom velice jednoduché jídlo. Chleba použijte ideální dobrý kváskový, touto úpravou navíc dodáte nový lesk i tomu z předvčerejška.

Zapečený sýrový sendvič s tuňákovým salátem

Na 2 sendviče potřebujete:

  • 2 x 80 g plechovka tuňáka
  • ½ červené cibule nebo 2 jarní cibulky
  • 1 řapík celeru (lze vynechat)
  • 1 kyselá okurka (lze vynechat)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce sekané petržele
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • Sůl & pepř 

Dále:

Postup

  1. Tuňáka sceďte a vložte do misky. Cibuli očistěte, z celeru stáhněte tuhá vlákna a spolu s okurkou vše pokrájejte na drobné kostičky. Vsypte k rybě a smíchejte s hořčicí, majonézou (ano, opravdu!), nasekanou petrželí, citronovou šťávou, trochou soli a štědrou dávkou čerstvě mletého pepře.
  2. Krajíce chleba štědře potřete změklým máslem, dva položte namazanou stranou dolů, potřete polovinou pomazánky, obložte tenkými plátky rajčete a posypejte strouhaným sýrem. Přiklopte druhým chlebem namazanou stranou navrch.
  3. Oba sendviče položte na zahřátou pánev a pozvolna dozlatova opékejte. Podle potřeby lehce stlačujte obracečkou. Otočte a opečte i z druhé strany. Rozkrojte a podávejte.

Tip: Do sendvičů rozkrájejte i avokádo nebo dochuťte chilli vločkami.

Méně pečiva: Pro verzi s menším množstvím chleba použijte jen jeden krajíc, který ze spodní strany pomažte máslem, obložte rajčetem, tuňákovým salátem a sýrem a zapečte pod grilem v troubě.