Rodiny a jednorožci. Květnové číslo Forbesu přináší tradiční žebříček 200 největších českých rodinných firem, kde spolu podnikají dvě a více generací. Jejich fascinující příběhy zabírají v novém vydání více než sto stran! Je toho tady ale mnohem víc. Představíme vám unikátní příběh třetího českého jednorožce Mews a jeho zakladatele Richarda Valtra. „Každá česká firma by měla mít ambice ovládnout Evropu,“ vypráví […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Stejně jako je u nás zvykem jíst o Vánocích kapra, v anglosaských zemích se tradičně podává pečená šunka. A ke svátkům patří také citrusy. Pomeranče můžete použít jak do vánoční speciality našeho šéfredaktora, tak právě na marinádu naší šunky. Pokud přece jen zvolíte tradičnější pojetí svatoštěpánské hostiny, vyzkoušejte třeba slavnostní svíčkovou nebo konfitované krůtí.
Na dvoukilovou šunku potřebujete:
Postup
Stejně jako je u nás zvykem jíst o Vánocích kapra, v anglosaských zemích se tradičně podává pečená šunka. A ke svátkům patří také citrusy. Pomeranče můžete použít jak do vánoční speciality našeho šéfredaktora, tak právě na marinádu naší šunky. Pokud přece jen zvolíte tradičnější pojetí svatoštěpánské hostiny, vyzkoušejte třeba slavnostní svíčkovou nebo konfitované krůtí. Vánoční pomerančová glazovaná šunka Na […]
Naučte se krok za krokem, jak na efektní přílohu z obyčejných brambor.
Úplně jsem cítila, jak tloustnu, ale stálo to za to! Žloutky, smetana, stoprocentní pistáciový krém, cukr a špetka soli. Nic víc, nic míň… Dokonalá kombinace surovin a francouzsky sofistikovaná příprava dělají z tohoto dezertu luxusní lahůdku. Crème brûlée nezklame, ať už vyzkoušíte základní recept, nebo jeho variaci crème caramel. Pistáciové crème brûlée Na 3 až 4 porce potřebujete: […]
Banány Plantain neboli zeleninové banány jsou zvláštním druhem, který je primárně určen k tepelné úpravě. Tyto zelené plody plné škrobu se ideálně hodí na smažení, pečení, ale i dušení. Vlastně strukturou trochu připomínají brambory. V dnešním receptu najdete plantainy pečené a zkombinované do výživné misky s quinoou a další zeleninou. Inspirovat se můžete i dalšími našimi bowls: s pečeným tempehem, zelenou bowl […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!