Občas hledáme zbytečné složitosti ve snaze užít si báječný kulinářský zážitek u sebe doma. A pak nás ve výsledku může o dokonalém požitku přesvědčit něco zcela jednoduchého. Tak jednoduchého jako pokrm z kuřecího masa z jedné pánve – elegantně vypadá a báječně chutná.
Kuřecí plátky s medovo-hořčičnou omáčkou perfektně doplní decentní množství čerstvého estragonu. V naší kuchyni není tolik používaný. Jeho „pendrekovému“ aroma někdo přichází hůř na chuť, stejně jako tomu je například u koriandru. Proto mějte v záloze raději hladkolistou petržel, která může estragon suplovat konzervativnějším strávníkům.
Kuřecí prsa s medovo-hořčičnou omáčkou
Na 2 až 3 porce potřebujete:
- 2 kuřecí prsa
- sůl & čerstvě mletý pepř
- hladká mouka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 větší šalotka
- 1 větší stroužek česneku
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce celozrnné hořčice
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 200 ml kuřecího vývaru
- můžete dochutit trochou citronové šťávy
- čerstvý estragon na posypání
Postup
- Kuřecí prsa ve vyšší části rozkrojte, aby vám vznikly stejně silné plátky. Z každé strany osolte a opepřete. Maso obalte v hladké mouce a oklepejte, abyste jej zbavili přebytečné mouky.
- V pánvi rozehřejte olej. Maso opékejte po třech minutách z obou stran dozlatova. Poté přendejte na talíř.
- Do pánve vložte máslo. Šalotku nakrájenou najemno opékejte mírně dozlatova. Do pánve přidejte najemno pokrájený česnek, med a oba druhy hořčice. Krátce míchejte, aby se ingredience na pánvi propojily. Podlijte vývarem. Na mírnějším stupni vařte asi dvě minuty.
- Do pánve vraťte maso a ještě chvíli prohřívejte. Maso naservírujte na talíř a lehce posypejte najemno nakrájeným estragonem. Podávejte s pečivem, bramborovou kaší nebo gratinovanými bramborami.