Clubbing po třicítce má mnoho podob a jedna z mých nejoblíbenějších zahrnuje bílé pečivo, majonézu a slaninu. Pokud jste na tom (alespoň ráno po flámu) podobně, jděte do legendárního sendviče s kuřetem, slaninou a ve snídaňové verzi také s vejcem, třeba vám pak club sandwich dodá energii i do divočejších míst.

Club sandwich s kuřetem, slaninou a vejcem

Na 2 sendviče potřebujete:

  • 1 kuřecí či krůtí prso (případně 150 g drůbeží šunky)
  • Sůl & pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 6 plátků toustového chleba
  • Majonéza
  • 2 plátky velkého rajčete
  • Několik listů ledového či římského salátu

Postup

  1. Maso rozkrájejte na tenké plátky, aby se rychleji opékaly a také se vám lépe skládaly do sendviče, promíchejte s olejem, solí a čerstvě mletým pepřem a na pánvi nebo kontaktním grilu z obou stran dozlatova opečte. Pokud se vám nechce dělat s masem, použijte dobrou drůbeží šunku.
  2. Na stejné pánvi nechte vyškvařit slaninu, vyndejte ji z pánve, a na vypečeném tuku opečte dvě volská oka, která také osolte a opepřete.
  3. Mezitím si otoustujte všechny plátky chleba a všechny je poté z jedné strany potřete majonézou. Na dva plátky (majonézou navrch) položte několik plátků salátu a rozdělte rajče a maso. Přiklopte dalším plátkem chleba, obložte slaninou a vejcem a zaklopte posledním chlebem namazanou stranou dovnitř.
  4. Rozkrojte na trojúhelníky, případně zpevněte párátky a podávejte. Pro obzvláště těžká rána doporučuji jako přílohu hranolky nebo nakládané okurky.