Letní láska: sypaný tvarohový koláč s rybízem. Jednoduše ho upečete a ještě jednodušeji sníte
Žádné zadělávání, těsto na tento lahodný koláč stačí nasypat do formy, zalít spoustou tvarohového krému, zasypat ovocem a už jen zakrýt zbylým sypaným těstem. Když navíc vydržíte koláč po upečení ještě dobře vychladit v lednici, stane se z něj maximálně osvěžující delikatesa, od které se nebudete moct celé léto odtrhnout. A to bez ohledu na to, jestli je sezóna rybízu. Skvěle totiž koláč chutná i s dalším ovocem –
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Do směsi zapracujte na drobné kousky pokrájené máslo. Vytvořte posypku, z níž odeberte zhruba třetinu až polovinu – tu použijete nakonec.
Tu zbylou – větší – část, rovnoměrně rozprostřete do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem. Mírně stlačte dlaní – ne silným tlakem, stačí jen zlehka.
Připravte si náplň. Prošlehejte tvaroh, vejce, smetanu a cukr. Náplň rozlijte na spodní část těsta. Uhlaďte vařečkou. Náplň posypejte rybízem a nakonec zasypejte zbylou částí těsta.
Pečte při 180 °C 50 minut. Nechte zcela zchladnout a poté vložte do lednice. Z lednice totiž chutná naprosto dokonale (a pokud to vezmete doslova, jistě víte, že potraviny snězené přímo z lednice se ani nepočítají)!