skip to main content

Nevařte, mixujte. Cuketovo-špenátový krém s kešu vás spolehlivě zchladí i zasytí

Na talíř polévky, ze které se ještě kouří, se vám pravděpodobně během teplých dnů nebudou sbíhat sliny tak jako na osvěžující čerstvou zeleninu. Orosený talíř studené polévky z cukety a špenátu navíc „uvaříte“ za pár minut. A pokud by vám ta horkost polévky, jak jste zvyklí, přeci jen scházela, můžete při dochucování přiostřit a přidat trochu nakrájené chilli papričky. Další výhodou studené polévky je, že i tato na první pohled skromná porce jídla dokáže díky obsahu vlákniny a zdravých tuků zasytit na překvapivě delší dobu. A pokud by vám to bylo přeci jen málo, můžete k polévce podávat například uzenou rybu.

Studená polévka: cuketovo-špenátový krém s kešu oříšky

Reklama

Na 2 porce potřebujete:

  • 70 g kešu ořechů
  • 100 g cukety
  • 70 g baby špenátu
  • 50 g hustého kokosového mléka
  • 2 kuličky nového koření
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté pískavice
  • Šťáva z 1 limetky
  • Chilli podle chuti (můžete případně vynechat)
  • Sůl
  • 2 dl studené vody
  • 3 kostky ledu

Postup

  1. Kešu ořechy namočte minimálně na dvě hodiny do studené vody. Slijte a vložte do mixéru.
  2. Přidejte ostatní ingredience a rozmixujte najemno.
  3. Na talíři posypejte nasekaným špenátem, chilli a kešu. Podávejte s plátkem limetky.