skip to main content

Sezonní dvacetiminutovka nejen pro vegetariány. Delikátní linguine s kadeřávkem, růžičkovou kapustou & ořechy

Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

Těstoviny jsou oblíbená rychlovka, takže trocha sezónní inspirace nikdy neuškodí. Neobvyklá kombinace se směsí z růžičkové kapusty a kadeřávku je vskutku výborná. Opražené ořechy dodají pokrmu skvělou chuť, vůni i křupavost. Kapustové linguine pak potěší nejen vegetariány – tato easy-peasy rychlovka je zkrátka pro každého, kdo spěchá a chce si pochutnat tak, že na to nezapomene. Na závěr můžete přidat pár kapek lanýžového oleje, který výbornou chuť celého pokrmu jen umocní.

Pro ty, kterým by přece jen chyběl kus masa: vyzkoušejte variantu s pečeným filetem z lososa. Rozdělte jej na kousky a vmíchejte do těstovin – jednoduše delikatesa.

Reklama

Na 4 porce potřebujete:

  • 90 g lískových ořechů
  • 40 g piniových ořechů
  • 320 g těstovin linguine
  • 150 g kadeřavé kapusty (kadeřávku)
  • 100 g růžičkové kapusty
  • 2 stroužky česneku
  • 90 g ovčího sýru pecorino + na posypání
  • 120 ml olivového oleje
  • šťávu z ½ citronu
  • sůl

Postup

  1. Do hluboké pánve nasypejte směs ořechů a nasucho je opražte. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s kapkou oleje a uvařte těstoviny al dente. Mezitím očistěte a umyjte kadeřávek i růžičkovou kapustu a vložte do mixéru. Přidejte utřený česnek a nahrubo nastrouhaný sýr pecorino. Pár opražených ořechů ponechte stranou na ozdobu a zbytek přidejte do mixéru. Směs mixujte a postupně přilévejte olivový olej. Nakonec přilijte citronovou šťávu a osolte. 
  2. Hustší kapustovou směs, která rozmixováním vznikla, dejte do hluboké pánve, ve které jste opražili ořechy. Zahřejte ji na vyšší stupeň, pak teplotu snižte a vmíchejte uvařené a scezené linguine. Vše spolu prohřejte a promíchejte tak, aby se směs do těstovin rovnoměrně dostala. Hotové kapustové linguine servírujte na talíř. Posypejte je nahrubo nasekanými ořechy a hoblinkami pecorina.