skip to main content

To nejtěžší, co vás při pečení kuřete s harissou čeká, je… vydržet!

Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.

To se lehko řekne „upeč kuřecí stehýnka“. Připravit je podle tohoto receptu není nic složitého ani náročného. Nejhorší ale je vydržet tu libou vůni, která už po deseti minutách pečení proniká z trouby. Kombinace šťavnatého masa, paprik, cibule a rozmarýnu nejenže krásně voní, ale ještě lépe chutná. Jak úžasná šťáva při pečení vzniká, nelze už slovy popsat. Tím spíš, když do ní namočíte kousek čerstvého pečiva.  

Na 2 až 3 porce masa potřebujete:

  • 750 g kuřecích horních stehen
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 3 až 4 lžíce omáčky harissa
  • Sůl
Reklama

Dále:

  • 3 větší papriky (mix barev)
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky najemno pokrájeného rozmarýnu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Římský kmín

Postup

  1. Nejdříve připravte maso. Olivový olej zahřejte s medem a promíchejte, aby se spojily. Směs vmíchejte do harissy, lehce osolte a v této vzniklé marinádě obalte kuřecí stehna.
  2. Papriky nakrájejte na kostky. Cibuli na půlměsíčky. Vložte do mísy, zakápněte olejem, posypejte rozmarýnem, špetkou soli a pepře a promíchejte, aby se od sebe vrstvy cibule oddělily. Zeleninu rozprostřete do zapékací mísy. Na ni položte maso. Posypejte celým římským kmínem.
  3. Pečte v troubě na 200 °C anebo v režimu horkovzduch na 180 °C (kůže se trochu víc opeče) 1 hodinu.
  4. Servírujte se salátem a čerstvým pečivem. Pečivo totiž skvěle nasákne tu úžasnou šťávu.