Kuřecí wrapy s jemně pikantní arašídovou omáčkou jsou skvělým občerstvením pro posezení s přáteli i jako výživná svačina na cesty. Lehce pikantní chuť zahřeje v chladném počasí a příjemná odlehčenost pokrmu potěší kombinací chutí i rychlou přípravou.

Sladkou chuť arašídového másla vyvažuje slanost sójové omáčky. Sriracha s medem nechává v omáčce zaznít nenásilné, avšak znamenité tóny, a zázvor s limetou podtrhují příjemnou ostrost s čerstvostí.

Kuřecí wrapy s pikantní arašídovou omáčkou

Na arašídovou omáčku potřebujete:

  • 150 g arašídového másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce srirachy nebo jiné chilli omáčky
  • ½ lžičky chilli vloček
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce čerstvé limetové šťávy
  • 3 až 4 lžíce teplé vody nebo kokosového mléka

Na 4 wrapy:

  • 400 g kuřecích prsou
  • Sůl & pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 menší mrkve
  • 6 stonků baby brokolice
  • ½ červené papriky
  • 4 (vícezrnné) tortilly
  • 4 až 6 listů pekingského (napa) zelí
  • Pražené nesolené arašídy + na ozdobu
  • Čerstvý koriandr + na ozdobu

Postup

  1. V misce smíchejte všechny ingredience na arašídovou omáčku. Podle potřeby ji na závěr zřeďte teplou vodou nebo kokosovým mlékem a důkladně promíchejte.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a v pánvi zprudka krátce orestujte ze všech stran. Hotové maso přesuňte do misky a přikryjte.
  3. Do stejné pánve přilijte zbylý olej a krátce na něm orestujte zeleninu – mrkev na nudličky, překrojené stonky baby brokolice a na tenké plátky nakrájenou červenou papriku.
  4. Každou tortillu potřete asi lžící omáčky (trochu ponechte k podávání). Navrch rozložte listy zelí, opečenou zeleninu, kuře, nahrubo nasekané arašídy a listy čerstvého koriandru. 
  5. Tortilly zabalte, propíchněte špejlí a podávejte se zbylou arašídovou omáčkou ozdobenou arašídy a koriandrem.

Tipy & triky