Nemůžete se dočkat nádivek, mazanců, jehněčího a dalšího svátečního jídla a pití? Pak se vám určitě hodí náš výběr brněnských restaurací, které na Velikonoce servírují svěží menu plné fantastických chutí. Pokud tedy přes svátky zůstáváte v Brně či za vámi přijedou příbuzní na návštěvu, tady jsou tipy, kam o prodlouženém víkendu zajít zjistit, jak chutnají Velikonoce. 


Restaurace Pavillon

V restauraci Pavillon steak house v Jezuitské ulici, za kterou stojí Sebastian Wagner a Jerzy Packowski, mají od Velkého pátku do Velikonočního pondělí nachystané menu, které kombinuje jaro ve všech podobách a krásách ve spojení s tradičními surovinami.

Kuchaři téhle funkcionalistické krásky v parku si pro vás nachystali třeba polévku s páleným pórkem, kuřátko s kopřivovou nádivkou a zeleným chřestem, jehněčí s medvědím česnekem nebo tresku s hráškovým velouté. O sladkou tečku na závěr se postará cheescake mousse s nakládanou rebarborou a jahodovým sorbetem. 


Atelier Coctail Bar & Bistro 

Vyhlášené brněnské bistro Atelier, ve kterém kuchaři experimentují s českou kuchyní, připravuje velikonoční menu od Zeleného čtvrtka do Bílé soboty. 

Kuchaři v otevřené kuchyni přímo za barem vám na svátky připravili jehněčí tartar s křupavou bílou cibulí, marinovanou vodnicí a majonézou z medvědího česneku. Jako hlavní chod navarin z jehněčího ossobuca s hráškovým pyré a mazanec s rozinkovým créme-fraiche.


Lokál u Caipla

Klasika české kuchyně ze sítě Ambiente pro vás má nachystané dvě speciální menu, plné pochoutek. Na Zelený čtvrtek u nich bude všechno zelené. Od špenátu a koprovky z čerstvého kopru po hráškovou polévku.

Na Velký pátek pak chystají vajíčkovou pomazánku, polévku z medvědího česneku, jehněčí pečeni a telecí řízek nebo tatarák. Na zelené pivo tady zapomeňte, zato peprmintová zelená tady má o svátcích své místo jisté.


Soul bistro

Kultovní bistro v ulici Jezuitské v centru města a jedna ze stálic brněnské gastro scény pro vás má velikonoční menu po celý týden už od pondělí a do soboty. Již na Škaredou středu si tak můžete dát krásnou máslovou nádivku s uzeným masem, nebo bramborák.

Na Zelený čtvrtek gratinované kapustičky ve smetanovo-sýrové omáčce s bramborem nebo bůčkovou roládu. O Velkém pátku nevynechejte sladký trhanec s jablky a rozinkami naloženými v portském víně, filátko ze pstruha na zeleninovém bulguru a hrstkovou polévku.


Retro Consistorium 

V Mečové, jedné z nejhezčích malých uliček v centru Brna, si pro vás kuchaři ve stylovém ristobaru připravili speciální velikonoční menu od pátku do neděle. Soustřeďují se na jarní klasiku okořeněnou francouzským šarmem.

Těšit se můžete na polévku z medvědího česneku, pečené jehněčí kolínko s listovým špenátem a krupicovým nokem a sladká tečka bude v podobě rebarborového koláče. 


Manya

Japonská izakya, která si ihned od otevření získala srdce všech milovníků pravého japonského jídla, pro vás má taky své velikonoční menu. V kraťoučké ulici Průchodní, kde už rok funguje malé autentické Japonsko, pro vás mají majitelé Margita Havlíková a Martin Rous od čtvrtka do soboty variaci na Velikonoce po japonsku. 

Ochutnáte veganskou Midori gyoza tedy domácí, zelené, napařované japonské knedlíčky s shiitake a sa shoyu a sezamovou chilli omáčkou nebo japonský sendvič s vejci na měkko a pažitkou či JapoFriedu Chicken, tedy smažené kuřecí stehno s bylinkovou mayo.

Dobrou chuť a nezapomeňte si udělat včas rezervaci!