Ingredience na tento indický snack až nápadně připomínají naší smaženku nebo chleba ve vajíčku, ovšem trocha chilli a koriandru ho posouvají do příjemně exotických končin.
Tento toust máte hotový za pár minut, takže se jedná o ideální rychlou svačinu, večeři či snídani, na kterou navíc podobně jako do grilled cheese nebo croque monsieur zužitkujete i už lehce unavený chléb.
Vejce Kejriwal (zapečený sýrový toust s vajíčkem)
Na 1 porci potřebujete:
- 1 plnou hrst strouhaného čedaru
- 1 hrst koriandru (lze vynechat)
- 1 jarní cibulku nebo ¼ červené cibule
- chilli (ideálně zelené)
- 1 bulku nebo velký krajíc chleba
- 2 lžíci másla
- 1 až 2 vejce
- sůl & pepř
Postup
- Troubu dejte předehřát na funkci grilu nebo 200 °C. Sýr nastrouhejte najemno a smíchejte s nasekaným koriandrem (pokud ho nesnášíte, pak ho samozřejmě vynechejte), cibulkou a chilli dle chuti. Zlehka osolte a opepřete.
- Chleba štědře potřete z obou stran máslem a z obou stran ho také opečte na pánvi. Naložte na něj sýrovou směs a dejte zapéct do trouby, než se sýr rozteče.
- Mezitím na pánvi od chleba usmažte jedno či dvě vajíčka, které osolte a opepřete. Servírujte ho na rozpečeném chlebu posypané sekaným koriandrem, chilli a jarní cibulkou.
Tip: V receptech se často objevuje i hořčice, která se dá buď přidat do sýrové směsi, nebo s ní chleba před zapečením potřít. My (jakožto tým smaženka) říkáme ano!