skip to main content

Hotové flamenco v puse. Quiche s chorizem a paprikami hřeje jako španělské slunce

K večeři, na piknik nebo pro návštěvu. Na grilovačku, ke Dni otců nebo na pánskou rozlučku. Našla by se ještě spousta dalších příležitostí, kdy po quiche s chutí sáhnete a užijete si jeho komplexní chuť. A pokud navíc prahnete po pikantních chutích, bude vás otisk Španělska v tomto slaném koláči s chorizem a paprikami zaručeně bavit. Křehký korpus, pikantní a zároveň lahodná náplň, šťavnaté papriky… Netřeba více slov, tu chuť musíte zažít!

Quiche s grilovanými paprikami, sýrem a chorizem

Na quiche o průměru 23 cm potřebujete:

  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 2 lžíce studené vody

Náplň:

Reklama
  • 2 papriky
  • 2 cibule
  • Olivový olej
  • Sůl
  • 120 g choriza
  • 150 g sýru čedar
  • 3 vejce
  • 120 g 30% smetany
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžíce najemno pokrájeného tymiánu
  • 1 plná lžíce najemno pokrájené petrželky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • Sůl

Postup

  1. Mouku smíchejte se špetkou soli. Do sypké směsi co nejrychleji zapracujte na kostičky pokrájené máslo. Když vznikne směs připomínající sušší drobenku, začněte zapracovávat vodu. Těsto zabalte do fólie a nechte v lednici dvě hodiny odležet.
  2. Připravte si náplň. Papriky nakrájejte menší kusy. Cibuli nakrájejte na slabé půlměsíčky a pomačkejte, aby se jednotlivé vrstvy oddělily. Vložte do mísy spolu s paprikami, lehce zakápněte olejem a osolte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Troubu zapněte na režim grilu, zahřejte na 200 °C a grilujte cca 25 minut.
  3. Chorizo nakrájejte na tenké nudličky. Čedar nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno. V míse prošlehejte vejce se smetanou. Vmíchejte chorizo a sýr. Ochuťte prolisovaným česnekem, tymiánem, petrželkou a uzenou paprikou. Osolte. Nakonec vmíchejte grilované papriky s cibulí.
  4. Těsto vyválejte na kulatý plát (silný asi 3 mm) a vyložte jím kulatou formu o průměru 23 cm. Dno několikrát propíchněte vidličkou a důkladně vyložte alobalem. Zasypejte luštěninami, které těsto zatíží, aby se při předpékání nenafukovalo. Pečte při 200 °C (horkovzduch) 20 minut.
  5. Po 20 minutách odstraňte alobal s luštěninami. Pečte dalších 5 až 10 minut, aby nebylo těsto mokré.
  6. Náplň rovnoměrně rozprostřete do předpečeného korpusu. Ztlumte troubu na 170 °C a pečte dalších 30 minut.

TIP: Milovníci pikantnějších chutí můžou do náplně zakomponovat najemno pokrájené chilli papričky.