Rodiny a jednorožci. Květnové číslo Forbesu přináší tradiční žebříček 200 největších českých rodinných firem, kde spolu podnikají dvě a více generací. Jejich fascinující příběhy zabírají v novém vydání více než sto stran! Je toho tady ale mnohem víc. Představíme vám unikátní příběh třetího českého jednorožce Mews a jeho zakladatele Richarda Valtra. „Každá česká firma by měla mít ambice ovládnout Evropu,“ vypráví […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Nadýchané a jemné lívance vám zaručeně zlepší ráno, ale klidně také oběd či večeři. Jsou ovoněné vanilkou, vláčné díky ricottě a kyselkavé po citronu. Pokud patříte mezi milovníky sladkých snídaní, tento recept je pro vás ten pravý. Navíc s ním nestrávíte déle než dvacet minut, na chuti to však rozhodně nepoznáte.
Na 4 porce potřebujete:
K podávání:
Postup
Nadýchané a jemné lívance vám zaručeně zlepší ráno, ale klidně také oběd či večeři. Jsou ovoněné vanilkou, vláčné díky ricottě a kyselkavé po citronu. Pokud patříte mezi milovníky sladkých snídaní, tento recept je pro vás ten pravý. Navíc s ním nestrávíte déle než dvacet minut, na chuti to však rozhodně nepoznáte. Ricottové lívance s borůvkami a citronem Na 4 porce potřebujete: K podávání: […]
Hovězí burger s kozím sýrem, nasládlými brusinkami a štiplavou rukolou potěší každého milovníka výrazných chutí.
Chřestová sezona je v plném proudu a je potřeba se této královské zeleniny s chutí nabažit. Pokud patříte mezi jeho milovníky stejně jako my, tak si dnes připravte chřestový krém s výraznou chutí citronové kůry a parmazánu. Pro zachování hezké zelené barvy doporučuji přidat trochu špenátu, pokud ho ale nemusíte či nemáte zrovna při ruce, s klidem ho vynechte, polévka bude chutnat totožně. […]
Blízkovýchodní masové kuličky s bohatou chutí i vůní jsou plněné šťavnatým jehněčím, ale použít můžete i hovězí maso. Křupavý kabátek je z kořeněného bulguru.
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!