Chřesťani slaví, křupavý král zeleniny přichází na trůn! Jakmile narazíte na český chřest, využijte jeho krátké sezony a vyzkoušejte naše oblíbené recepty z této antioxidanty nabité zeleniny. Chutnat vám bude pečený, vařený i syrový.

Chřest si nicméně vychutnáte i jen krátce povařený v osolené a okyselené vodě a následně zchlazený vodou studenou (ta zastaví var a ponechá chřestu svěží zelenou barvu). Skvělý je také chřest grilovaný, stačí ho pokapat olivovým olejem, osolit a opepřit, případně ještě omotat slaninou, a opéct na grilu či grilovací pánvi.

Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová
Foto Eva Malúšová
Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič