Kombinace červené řepy a kozího sýra skvěle chutná nejen v podobě salátu nebo na kanapkách, ale i v této originální formě. Nadýchané, vláčné lívance s červenou řepou doplněné lahodným krémem z kozího sýra si najdou v podzimním a zimním jídelníčku místo u spousty strávníků s vytříbenými chutěmi. Ti si jistě najdou i oblíbené víno, s nímž budou lívanečky naslano nejlépe chutnat.
Řepné lívance s dipem z kozího sýra
Na 3 porce / 12 lívanců potřebujete:
- 100 g předvařené červené řepy
- 100 ml vody
- 1 vejce
- 100 g ječné celozrnné mouky
- ¼ lžičky mletého římského kmínu
- ¼ lžičky jedlé sody
- Sůl
- Přepuštěné máslo, řepkový, olivový nebo kokosový olej na smažení
Dip:
- 120 g čerstvého kozího sýra
- 70 g kozího jogurtu
- 1 zarovnaná lžička najemno pokrájených lístků tymiánu
K podávání:
- Vlašské ořechy
- Lístky červené řepy – red chard
- Klíčky červené řepy
- Olivový olej
Postup
- Řepu, vodu a vejce rozmixujte dohladka.
- K řepné směsi nasypte mouku, římský kmín, sodu a sůl. Metlou dobře promíchejte, aby se ingredience důkladně propojily.
- Lívanečník vytřete tukem a pozvolna smažte lívance z obou stran (cca po 3 minutách).
- Připravte si dip: kozí sýr pomocí vidličky rozmíchejte v kozím jogurtu dohladka. Případně můžete rozmixovat. Ochuťte tymiánem a podávejte k lívancům.
Tip na podávání: Dip rozetřete na dno talíře. Na talíř naservírujte pár lívanců. Lehce zakápněte olivovým olejem. Posypejte najemno pokrájeným tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy. Ozdobte lístky červené řepy – red chard a klíčky červené řepy. Ihned podávejte.