Simona Kijonková, její životní příběh a největší ženský byznysový úspěch v české historii vyprávěný způsobem, který jste ještě nikde nečetli. Provázeli jsme ji na její cestě kolem světa, kterou si nadělila v rámci sabatiklu po úspěšném exitu ze skupiny Packeta. Dubnový Forbes přinese i téměř padesát stran o největších českých advokátních kancelářích a jejich nejvlivnějších právnických esech. Kteří advokáti stáli za nejprestižnějšími […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Česnek podivný je na rozdíl od toho medvědího invazivní rostlina a najdete ho i v městských parcích, kde vás přiláká svou intenzivní vůní a hustými porosty podobnými trávě. Má o něco užší lístky a spolehlivě ho poznáte také podle intenzivního česnekovo-cibulkového aroma po ochutnání.
Nejlepší je čerstvý, rozmixovaný v pestu, plackách, pomazánce, zkrátka všude tam, kde byste použili česnek klasický. Mě baví také v polévkách, kam ho zužitkujete slušné množství, a jemné bramboračce dodá prima chuť i barvu.
Na 4 porce potřebujete:
K podávání:
Postup
Česnek podivný je na rozdíl od toho medvědího invazivní rostlina a najdete ho i v městských parcích, kde vás přiláká svou intenzivní vůní a hustými porosty podobnými trávě. Má o něco užší lístky a spolehlivě ho poznáte také podle intenzivního česnekovo-cibulkového aroma po ochutnání. Nejlepší je čerstvý, rozmixovaný v pestu, plackách, pomazánce, zkrátka všude tam, kde byste použili česnek klasický. Mě baví také […]
Lahodná omáčka podobná boloňské a hlavně jídlo, jež milují i děti, které jinak téměř nic jiného nejí. Je plné čerstvých surovin i zeleniny, nenáročné na přípravu a ideální na vaření ve velkém.
Vychutnejte si požitkářské menu kombinující čerstvé exotické i české jarní ovoce, zeleninu a bylinky. Svěží menu s avokádem v těstíčku na předkrm, bůčkem a chřestem jako hlavní chod a mangem s kešu drobenkou na závěr pro vás vymyslel šéfkuchař Jan Kaplan. Pokud jste někdy ochutnali čerstvé mango nebo avokádo v místě jejich sklizně, nejspíš jste zjistili, že jste celý svůj dosavadní život žili […]
Pokud jste jako malí rádi ujídali syrové těsto, tento zdravý dezert je něco pro vás. Sice vám nebude jako tenkrát mezi zuby chřoupat cukr, protože v něm najdete jen samé zdravé suroviny (trocha kvalitní čokolády je dobrá na nervy!), ale chuťově i konzistencí se tento zdravý dezert naší dětské neřesti úspěšně blíží. Nepečené kuličky z cizrny à la […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!