Kombinace červené řepy a kozího sýra skvěle chutná nejen v podobě salátu nebo na kanapkách, ale i v této originální formě. Nadýchané, vláčné lívance s červenou řepou doplněné lahodným krémem z kozího sýra si najdou v podzimním a zimním jídelníčku místo u spousty strávníků s vytříbenými chutěmi. Ti si jistě najdou i oblíbené víno, s nímž budou lívanečky naslano nejlépe chutnat.

Řepné lívance s dipem z kozího sýra

Na 3 porce / 12 lívanců potřebujete:

  • 100 g předvařené červené řepy
  • 100 ml vody
  • 1 vejce
  • 100 g ječné celozrnné mouky
  • ¼ lžičky mletého římského kmínu
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • Sůl
  • Přepuštěné máslo, řepkový, olivový nebo kokosový olej na smažení

Dip:

  • 120 g čerstvého kozího sýra
  • 70 g kozího jogurtu
  • 1 zarovnaná lžička najemno pokrájených lístků tymiánu

K podávání:

  • Vlašské ořechy
  • Lístky červené řepy – red chard
  • Klíčky červené řepy
  • Olivový olej

Postup

  1. Řepu, vodu a vejce rozmixujte dohladka.
  2. K řepné směsi nasypte mouku, římský kmín, sodu a sůl. Metlou dobře promíchejte, aby se ingredience důkladně propojily.
  3. Lívanečník vytřete tukem a pozvolna smažte lívance z obou stran (cca po 3 minutách).
  4. Připravte si dip: kozí sýr pomocí vidličky rozmíchejte v kozím jogurtu dohladka. Případně můžete rozmixovat. Ochuťte tymiánem a podávejte k lívancům.

Tip na podávání: Dip rozetřete na dno talíře. Na talíř naservírujte pár lívanců. Lehce zakápněte olivovým olejem. Posypejte najemno pokrájeným tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy. Ozdobte lístky červené řepy – red chard a klíčky červené řepy. Ihned podávejte.