Rodiny a jednorožci. Květnové číslo Forbesu přináší tradiční žebříček 200 největších českých rodinných firem, kde spolu podnikají dvě a více generací. Jejich fascinující příběhy zabírají v novém vydání více než sto stran! Je toho tady ale mnohem víc. Představíme vám unikátní příběh třetího českého jednorožce Mews a jeho zakladatele Richarda Valtra. „Každá česká firma by měla mít ambice ovládnout Evropu,“ vypráví […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Vepřové ramínko, čili plecko, je jedním z nejchutnějších mas. Je téměř libové a dušením nebo pomalým pečením dokonale zkřehne. Hodí se k přípravě segedínu i trhaného vepřového masa. V dnešním receptu jsme zvolili právě přípravu pomalým pečením (podobně jako třeba u bůčku) na jablečném cideru s hromadou bylinek a s podzimní přílohou z dýně a šalotky.
Na 4 porce potřebujete:
Na dýňové pyré:
Na glazované šalotky:
Postup
Cider nejen do skla! Podlijte jím vepřové a vykouzlíte dokonalou šťavnatou pečínku.
Naučte se krok za krokem, jak na efektní přílohu z obyčejných brambor.
Úplně jsem cítila, jak tloustnu, ale stálo to za to! Žloutky, smetana, stoprocentní pistáciový krém, cukr a špetka soli. Nic víc, nic míň… Dokonalá kombinace surovin a francouzsky sofistikovaná příprava dělají z tohoto dezertu luxusní lahůdku. Crème brûlée nezklame, ať už vyzkoušíte základní recept, nebo jeho variaci crème caramel. Pistáciové crème brûlée Na 3 až 4 porce potřebujete: […]
Banány Plantain neboli zeleninové banány jsou zvláštním druhem, který je primárně určen k tepelné úpravě. Tyto zelené plody plné škrobu se ideálně hodí na smažení, pečení, ale i dušení. Vlastně strukturou trochu připomínají brambory. V dnešním receptu najdete plantainy pečené a zkombinované do výživné misky s quinoou a další zeleninou. Inspirovat se můžete i dalšími našimi bowls: s pečeným tempehem, zelenou bowl […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!