Kuřecí wrapy s jemně pikantní arašídovou omáčkou jsou skvělým občerstvením pro posezení s přáteli i jako výživná svačina na cesty. Lehce pikantní chuť zahřeje v chladném počasí a příjemná odlehčenost pokrmu potěší kombinací chutí i rychlou přípravou.
Sladkou chuť arašídového másla vyvažuje slanost sójové omáčky. Sriracha s medem nechává v omáčce zaznít nenásilné, avšak znamenité tóny, a zázvor s limetou podtrhují příjemnou ostrost s čerstvostí.
Kuřecí wrapy s pikantní arašídovou omáčkou
Na arašídovou omáčku potřebujete:
- 150 g arašídového másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžíce srirachy nebo jiné chilli omáčky
- ½ lžičky chilli vloček
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce čerstvé limetové šťávy
- 3 až 4 lžíce teplé vody nebo kokosového mléka
Na 4 wrapy:
- 400 g kuřecích prsou
- Sůl & pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 menší mrkve
- 6 stonků baby brokolice
- ½ červené papriky
- 4 (vícezrnné) tortilly
- 4 až 6 listů pekingského (napa) zelí
- Pražené nesolené arašídy + na ozdobu
- Čerstvý koriandr + na ozdobu
Postup
- V misce smíchejte všechny ingredience na arašídovou omáčku. Podle potřeby ji na závěr zřeďte teplou vodou nebo kokosovým mlékem a důkladně promíchejte.
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a v pánvi zprudka krátce orestujte ze všech stran. Hotové maso přesuňte do misky a přikryjte.
- Do stejné pánve přilijte zbylý olej a krátce na něm orestujte zeleninu – mrkev na nudličky, překrojené stonky baby brokolice a na tenké plátky nakrájenou červenou papriku.
- Každou tortillu potřete asi lžící omáčky (trochu ponechte k podávání). Navrch rozložte listy zelí, opečenou zeleninu, kuře, nahrubo nasekané arašídy a listy čerstvého koriandru.
- Tortilly zabalte, propíchněte špejlí a podávejte se zbylou arašídovou omáčkou ozdobenou arašídy a koriandrem.
Tipy & triky