Vystrojte okázalou svatomartinskou hostinu přímo u sebe doma! Díky včasné přípravě si sestrojíte menu přesně podle svých představ a tento svátek mastných brad náležitě uctíte.

Svatomartinské hody jsou v poslední době čím dál tím oblíbenější a není divu – kdo by si dávno po plavkové sezoně s chutí nedopřál šťavnatou pečenou husu či kachnu? A co si budeme, také producenti mladého vína tento svátek rádi podporují. Ať už jde o (lahodný) byznys, nebo tradici pomstít svatého Martina, kterého husy údajně svým kejháním prozradily v jeho úkrytu, a proto si zaslouží skončit na pekáči, rádi vám nabídneme ověřenou inspiraci, co vařit a péct na sv. Martina.

Na sv. Martina nejlepší je husina!

Ať už se rozhodnete pro přes noc pečenou husu, nebo některý z našich rychlejších receptů, šťavnaté husí či kachní maso by na vaší svatomartinské hostině nemělo chybět!

info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

Sladká tečka pro nezdolné

S jídlem roste chuť, takže je dost možné, že vás po opulentní masové hostině začne honit mlsná na něco sladkého. Nepodceňte ani tuto fázi hodování a buďte připraveni s tradičními českými moučníky!