Nehledejte dál, veškeré dobroty, které tyto Velikonoce potřebujete upéct, uvařit, umíchat a jinak vykouzlit, najdete v tomto článku. Vybrala jsem pro vás 32 našich oblíbených a poctivě ověřených receptů na ten nejlepší mazanec, vajíčkovou pomazánku, nádivku či jehněčí, abyste letošní Velikonoce oslavili bez stresu a přitom gurmánsky.

Eggcelentní předkrmy

Základní surovina každých Velikonoc je jasná: vajíčka! Naložte je, naplňte nebo upečte jako nádivku. Využijete přitom i spoustu jarních bylinek, klíčků či jedlých květů.

info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková
info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Zhýralé hlavní chody

Kuřecí, jehněčí a hromada jarního býlí. Dopřejte si na oslavu jara jemné maso a zdravý jedlý plevel ve svěžích kombinacích.

info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Roztomilé dezerty

Když je koláč z mrkve, je vlastně zdravý, že? Napečte sobě, dětem či koledníkům roztomilé velikonoční sladkosti, tradiční mazance i jidáše, většina zmizí dřív, než si stihnete dojít pro druhý kousek!

info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová