Rostlinné recepty v rámci výzvy Veganuary (kombinace slov vegan a January označuje snahu o rostlinné stravování během prvního měsíce v roce) vám neservírujeme proto, abyste po Vánocích odlehčili a v únoru se vrhli na zabijačkové hody, ale abychom ukázali, že veganské vaření může být stejně zábavné, chutné a zdravé jako to s živočišnými produkty, a inspirovali vás pro dlouhodobější cestu.

Nemusíte se hned stát veganem, ale omezit spotřebu masa a vybírat si etičtější produkci živočišných produktů můžete i bez většího omezování se. Taková cesta je podle mne dlouhodobě udržitelnější (jakkoli je toto slovo v poslední době kvůli greenwashingu nadužívané) než si prvního ledna spolu se zápisem do fitka zakázat veškeré maso, vejce a mléčné produkty a po dvou vínech nekontrolovaně bažit po uheráku.

Inspirujte se výběrem 35 veganských receptů z naší kuchyně a užijte si nové chutě, které vám rostlinné vaření přinese.