Simona Kijonková, její životní příběh a největší ženský byznysový úspěch v české historii vyprávěný způsobem, který jste ještě nikde nečetli. Provázeli jsme ji na její cestě kolem světa, kterou si nadělila v rámci sabatiklu po úspěšném exitu ze skupiny Packeta. Dubnový Forbes přinese i téměř padesát stran o největších českých advokátních kancelářích a jejich nejvlivnějších právnických esech. Kteří advokáti stáli za nejprestižnějšími […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Rostlinné recepty v rámci výzvy Veganuary (kombinace slov vegan a January označuje snahu o rostlinné stravování během prvního měsíce v roce) vám neservírujeme proto, abyste po Vánocích odlehčili a v únoru se vrhli na zabijačkové hody, ale abychom ukázali, že veganské vaření může být stejně zábavné, chutné a zdravé jako to s živočišnými produkty, a inspirovali vás pro dlouhodobější cestu.
Nemusíte se hned stát veganem, ale omezit spotřebu masa a vybírat si etičtější produkci živočišných produktů můžete i bez většího omezování se. Taková cesta je podle mne dlouhodobě udržitelnější (jakkoli je toto slovo v poslední době kvůli greenwashingu nadužívané) než si prvního ledna spolu se zápisem do fitka zakázat veškeré maso, vejce a mléčné produkty a po dvou vínech nekontrolovaně bažit po uheráku.
Inspirujte se výběrem 35 veganských receptů z naší kuchyně a užijte si nové chutě, které vám rostlinné vaření přinese.
Rostlinné recepty v rámci výzvy Veganuary (kombinace slov vegan a January označuje snahu o rostlinné stravování během prvního měsíce v roce) vám neservírujeme proto, abyste po Vánocích odlehčili a v únoru se vrhli na zabijačkové hody, ale abychom ukázali, že veganské vaření může být stejně zábavné, chutné a zdravé jako to s živočišnými produkty, a inspirovali vás pro dlouhodobější cestu. Nemusíte se hned stát veganem, […]
První máj – lásky čas. Ale také povinností a běžných starostí, takže se může snadno stát, že na nějakou romantiku v tom spěchu zapomeneme. Last minute pěna z bílé čokolády vám nicméně pomůže na vše ostatní zapomenout a vychutnat si chvíli klidu se sladkým dezertem a vaší milou, milým či druhou porcí onoho sladkého dezertu. Život je totiž sladký v jakémkoli počtu! […]
Lahodná omáčka podobná boloňské a hlavně jídlo, jež milují i děti, které jinak téměř nic jiného nejí. Je plné čerstvých surovin i zeleniny, nenáročné na přípravu a ideální na vaření ve velkém.
Vychutnejte si požitkářské menu kombinující čerstvé exotické i české jarní ovoce, zeleninu a bylinky. Svěží menu s avokádem v těstíčku na předkrm, bůčkem a chřestem jako hlavní chod a mangem s kešu drobenkou na závěr pro vás vymyslel šéfkuchař Jan Kaplan. Pokud jste někdy ochutnali čerstvé mango nebo avokádo v místě jejich sklizně, nejspíš jste zjistili, že jste celý svůj dosavadní život žili […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!